On vaikeaa uskoa, miten puutteelliset tiedot yrittäjillä edelleen on saneerauksesta. Saneerauksen yritykselle ja yrittäjälle tuoma hyöty voi joskus olla myös kateuden syy, saneerauksessahan yritys saa suojaa ja joitakin oikeuksia. On myös paljon niitä, jotka eivät tunne saneerausta, mutta antavat siitä huolimatta neuvoja perustellen näkemystään sillä, että osa saneerauksista epäonnistuu.

On kuitenkin tosiasia, että huomattava osa hyvin hoidetuista saneerauksista onnistuu. On lisäksi muistettava, että myös sellaisia yrityksiä, jotka eivät ole hakeutuneet saneeraukseen, kaatuu jatkuvasti konkurssiin. Sitä vastoin tilastojen valossa voidaan todeta sellaisilla yrityksillä, jotka jostakin syystä ovat torjuneet ilmeisen saneeraustarpeen, konkurssiin ajautumisen riskin olevan merkittävällä tasolla.

Yrityssaneerausta voikin hyvin verrata sairaalaan, jossa parhain kyvyin ja käytössä olevin välinein pyritään hoitamaan potilas kuntoon. Valitettavasti tämä ei aina kaikista yrityksistä huolimatta onnistu. Tästä huolimatta ei varmaankaan ole järkevää jättää hakeutumatta hoitolaitoksen tarjoamiin tutkimuksiin ja hoitoon.

Yritysfakta tarjoaa joka arkipäivä maksuttoman ja sitoumuksettoman mahdollisuuden kartoittaa ja tutkia yrityksen talouden ongelmiin luotettava ratkaisu. Kartoitus voidaan suorittaa nopeasti alueesi lähimmän Controllerin tai sähköisesti pääkonttorin toimesta.