Maksuvaikeuksissa olevan yrityksen vetäjä joutuu joskus antamaan yhdelle tai useammalle velkojalle maksusuunnitelman erääntyneen velan maksamiseksi tietyssä ajassa. Mutta mitä tapahtuu, jos lupaus osoittautuukin myöhemmin mahdottomaksi toteuttaa? Usein tässä tilanteessa yritys viimeistään menettää uskottavuuttaan velkojien silmissä ja vaarana on ajautua jopa hallitsemattomaan tilaan muidenkin velkojen perimistoimien kiihtyessä. ”Joskus yrittäjä on ymmärtämättömyyttään luvannut kerralla jopa koko vuoden aikaansaatavan tulorahoituksen yhdelle velkojalle, jolloin muille velkojille ei jää jaettavaa lainkaan”, toteaa Yritysfakta Oy:n neuvottelija Markku Räsänen.

Räsänen kertoo, että edellä kuvatun lainen tilanne olisi voitu estää ennalta, mikäli joku olisi selvittänyt yrittäjälle hänen yrityksensä todellisen tulorahoituksen määrän ja mihin se riittää.

Yritysfakta Oy:n uusi ilmaispalvelu TR-analyysi ei nimestään huolimatta ole monimutkainen ja vaikeasti ymmärrettävä, vaan se voidaan käydä helposti yrittäjän kanssa läpi, jolloin myös yrittäjän on helppo ymmärtää mistä on kysymys.

TR-analyysin graafiset pylväät lukujen lisäksi kertovat nopeasti todellisen tulorahoituksen tason ja mihin se riittää”, jatkaa Räsänen.

Samalla istumalla voidaan yrityksille maksuttoman kartoituksen yhteydessä selvittää nopeasti myös yrityksen saneerauksesta saaman kokonaishyöty tulevina lähivuosina myös Yritysfaktan uudella ilmaispalvelulla Saneeraushyöty.

Yritysfakta tarjoaa joka arkipäivä maksuttoman ja sitoumuksettoman mahdollisuuden kartoittaa yrityksen talouden ongelmiin luotettava tutkimus ja ratkaisu. Kartoitus voidaan suorittaa nopeasti alueesi lähimmän Controllerin tai sähköisesti pääkonttorin toimesta.

Lisätietoja: Markku Räsänen 045 848 0636 / markku.rasanen@yritysfakta.fi