Yrittäjä tuomittiin verorikkomuksesta sakkoihin sekä maksamaan henkilökohtaisesti yritykselle kertyneet verovelat.

Yritys jätti 89.000 euroa veroja maksamatta. Yrittäjä tuomittiin 40 päiväsakkoon ja maksamaan verot. Oikeus näki kokonaisuudessa lieventäviä asianhaaroja. Teko oli kyllä tahallinen, mutta yrittäjän ei näytetty saaneen itselleen oikeudetonta taloudellista hyötyä. Lisäksi hän yritti saada yhtiön asioita kuntoon.

Käytännössä rahoitti yrityksensä liiketoimintaa lähes kaksi vuotta jättämällä verot maksamatta

Yritys meni konkurssiin 2014. Yrittäjä maksoi tunnollisesti palkat ja velkojien laskut. Näin yrittäjä syyttäjän mukaan hankki rikoksella taloudellista hyötyä muille kuin itselleen. Lähde: Aamuposti 10.01.2017, jolloin tuomio ei vielä ollut lainvoimainen.

Yritysten tervehdyttämisasiantuntijan arvio tapauksesta sekä toimintaohje

Yritysfakta Oy:n neuvottelija Markku Räsänen, miten neuvoisit vastaavassa yrityksensä talousongelmissa kamppailevaa yrittäjää?

”Aivan ensiksi sanoisin, että ongelmien selvittämiseen ja ratkaisemiseen on syytä tarttua ajoissa, eikä odottaa sitä ”parempaa huomista”, jota ei aina tule – toisaalta ongelmien aikainen selvittäminen ei haitaksikaan ole.  Tässä tapauksessa ongelmien ja verovelkojen kerrotaan kasautuneen noin kahden vuoden aikana. Näin jälkikäteen katsoen näkisin, että tilanteeseen olisi pitänyt tarttua jo noin vuosi ja mieluiten jo noin puolitoista vuotta ennen sen räjähtämistä käsiin.”

”Keskeisin ohje tässä olisi ollut saattaa yritys ajoissa talouden vakauttamisen ja tervehdyttämisen tielle esimerkiksi yrityssaneerauksen avulla.  Näin tilanne olisi todennäköisesti voitu vakauttaa ja muun ohessa saada myös verojen maksu hallintaan.”

 Mihin yrittäjä voi olla yhteydessä yrityksensä talousongelmissa?

”Meillä ainakin täällä Yritysfaktassa on joka arkipäivä saatavissa nopea ja luotettava tilannekartoitus sekä siihen perusteltu ratkaisuehdotus.  Tämä on aina täysin luottamuksellinen, sitoumukseton sekä ja vieläpä maksuton toimenpide, jonka tekeminen usein jo rauhoittaa myös yrittäjä henkistäkin puolta. Myös me haluamme tutustua tilanteeseen voidaksemme antaa siitä tilannearvion.”

”Alkukartoituksen pyytänyt yritys voi olla mistä päin maata tahansa, minkä tahansa kokoinen ja miltä tahansa toimialalta sekä yritysmuodoltaan mikä tahansa. Samalla jo alkuvaiheessa annamme yrittäjälle opastusta yrityksen talouden vakauttamisen eri muodoista, vaihtoehdoista ja tervehdyttämisestä ylipäätään. Yritysfakta on ollut mukana lähes neljänkymmen vuoden aikana yli 3.000:ssa erilaisessa talousongelmaisen yrityksen tervehdyttämisessä.”

Minut tavoittaa puhelimitse vaihteemme kautta 010 328 4800 tai sähköpostitse markku.rasanen@yritysfakta.fi .
Lisätietoja www.yritysfakta.fi

Yrittäjä, ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan tilanne yhdessä!