- tehokas instrumentti vakautukseen

Yrityksen jouduttua taloudelliseen syöksykierteeseen ei yksikään yrittäjä voi välttyä miettimästä tilanteen vakavimpia seurauksia. Pahimmassa tapauksissa taloudellinen takapakki voi johtaa tilaan, jossa yrityksen ainoaksi vaihtoehdoksi jää yritystoiminan alasajo.

Konkurssi ei yleensä ole kenenkään osapuolen kannalta hyvä vaihtoehto. Moni turha konkurssi voitaisiin välttää tarttumalla yrityksen ongelmiin ajoissa. Kun ongelmia ryhdytään ratkomaan ripeästi, voidaan säästyä kivuliailta ratkaisuilta ja pelastaa yritys. Rakenteeltaan terve yritys voi saada uuden elämän perusteellisella talousremontilla.

Yrityssaneeraus on prosessi, jonka tavoitteena on tervehdyttää taloudellisissa ongelmissa oleva yritys ja pelastaa se työpaikkoineen kaikkien osapuolten kannalta kivuliaalta konkurssilta. Yrityssaneerausmenettely rauhoitusaikoineen voidaan panna vireille yrityksen aloitteesta jo siinä vaiheessa, kun yritystä uhkaa maksukyvyttömyys.

Kukaan ei voi kuitenkaan pelastaa yritystäsi puolestasi, jos et ryhdy turvaaviin toimiin ajoissa. Järkevä yrittäjä ottaa yhteyttä yrityssaneerausasiantuntijaamme heti, kun talouden tummat pilvet alkavat kasautua horisonttiin. Yrityssaneeraus pyrkii pelastamaan sen, mikä on yrityksen toiminnan kannalta arvokkainta.

Yrityssaneeraus ei vain rauhoita yrityksesi taloudellista tilannetta, vaan auttaa myös aktiivisesti saamaan yrityksesi paremaan kuntoon. Se voi sisältää velkojen maksuohjelman ohella esimerkiksi omistusjärjestelyjä, kannattavuuden parantamista tai liiketoiminnan kehityshankkeita. 

Yrityssaneerauksen tavoitteena on terve ja maksukykyinen yritys, jolloin se voi keskittyä kriisin sijasta toimintaan, kehittämiseen ja jopa kasvuun. Yritysaneeraus palvelee paitsi yrittäjää itseään, mutta myös sen sidosryhmiä. Toteutuessaan yrityssaneerauksen tulee nimittäin tuottaa lakiin perustuen parempi lopputulos kaikille velkojille sekä mahdollisille takaajille, joiden aseman se voi myös turvata.

Vakautuksen vaihtoehdot ovat: Sopimusjärjestely, kevennetty yrityssaneeraus tai normaali yrityssaneeraus.

Kysy tarkempia tietoja yrityssaneerauksesta yritysfakta@yritysfakta.fi

Katso tästä mitä muuta vakautukseen voidaan liittää www.yritysfakta.fi/s5

Neuvontapalvelu 0200 300 31 

Keskustele
tilanteestasi
kahden kesken!