Ulosotto-ongelmien ratkaisu

Yritys ja ulosotto – Nämä asiat sinun tulee tietää

Onko ongelmana yrityksen maksuhäiriömerkintä? Onko yrityksen velat ulosotossa? Trattaprotesti? Yritysfaktan toimitusjohtaja Mikko Tusa pohtii mitä yrittäjän tulee tehdä tilanteessa, jossa ulosotto tai sen uhka alkaa olla todellisuutta. Vaikeistakin tilanteista on usein ulospääsy, jossa Yritysfakta auttaa – pienistä toiminimiyrittäjistä aina isoihin konserneihin.

Yritys ja ulosotto. Miten Yritysfakta voi auttaa, kun tilanne on päässyt tähän pisteeseen?

Meillä on työkalut ja ratkaisut ulosottoperinnän pysäyttämiseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ulosottokielto tulee voimaan yrityssaneerauksen aikana. Saamme kuitenkin pysäytettyä prosessin usein jo hakemusvaiheessa ennen tuomioistuimen päätöstä itse yrityssaneeraukseen pääsystä. Jos ulosottoprosessi on siinä vaiheessa, että ulosottovirasto on käynnistänyt ulosmittaustoimet, menetetään yrityksen rahat ja toimintakyky nopeasti. Tässä tilanteessa pitää toimia nopeasti ja soittaa meille.

Kuinka nopeasti pystytte rauhoittamaan tilanteen, jos yrityksen ulosotto on ovella?

Tilanne on usein juoksua kelloa vastaan. Ulosottokielto tulee voimaan yleensä viimeistään silloin, kun tuomioistuin hyväksyy yrityssaneeraushakemuksen. Tällöin puhutaan noin kuukaudesta. Me pystymme saamaan kiellon voimaan tarvittaessa paljon aikaisemmin jo hakemusvaiheessa. Silloin ilmoitamme tuomioistuimelle, että yritys on vaarassa menettää kassavaransa ulosoton takia. Käräjäoikeus voi tehdä ratkaisun nopeimmillaan tunnissa. Jos se puoltaa ulosottokieltoa, se astuu voimaan käytännössä heti. Yrittäjä saa siis aikalisän ja pystyy hoitamaan asiansa kuntoon yhdessä meidän kanssa.

Voiko ulosottoviraston kanssa tehdä maksusuunnitelman?

Kyllä voi, mutta usein maksusuunnitelmat ovat liian raskaita yrityksen kannalta. Yrityssaneerauksen kautta asiat pystytään hoitamaan joustavammin ja taloudellisesti järkevämmin.

Yritysmuodolla on väliä. Mitä väliä sillä on, kun puhutaan aiheesta yritys ja ulosotto?

Ulosottovirastolla on poikkeuksellisen laajat perintäoikeudet ja käytännöt. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se voi ulosmitata pankkitilillä olevat rahat. Se voi myös ulosmitata suoraan yrityksen asiakkaiden maksamia suorituksia sekä hakea pois ja myydä yrityksen koneita, laitteita tai muuta omaisuutta. Toiminimissä ja henkilöyhtiöissä (Ay, Ky) perintä voi kohdistua myös yksityispuolelle. Kun pelataan ulosottoviraston kanssa, tilanteet ovat arvaamattomia ja jonain aamuna saattaa yrityksen pankkitili näyttää yhtäkkiä nollaa. Siksi on tärkeää toimia nopeasti, kun pelkkä ulosoton uhka on päällä. Tämä on yksi monista syistä, miksi kannattaa hakeutua meidän pakeille. Yrityssaneeraus, eli yrityksen velkasaneeraus antaa ensinnäkin suojan yllätystilanteita varten ja valmiudet tervehdyttää liiketoimintaa yhdessä Yritysfaktan ammattilaisten kanssa.

 

Käänny asiantuntijoidemme puoleen!

Muut ratkaisut

Yrityssaneeraus

Yrityssaneeraus

Lue lisää »
Velkojen sopimusjärjestely

Velkojen sopimusjärjestely

Lue lisää »
Pienyrittäjän velkajärjestely

Pienyrittäjän velkajärjestely

Lue lisää »
Liikenne-, anniskelu- ja savukkeiden myyntiluvat

Liikenne-, anniskelu- ja savukkeiden myyntiluvat

Lue lisää »

Yritysfakta auttaa, ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tai onko Sinulla kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.