Uutiset

Ulosotto vie yrityksen maksuvalmiuden! – joutuu moni velkaantunut yrittäjä toteamaan

2020-12-31 | Blogi

”ON LÄHES MAHDOTONTA MAKSAA UUSIA VEROJA JA MUITA LASKUJA, KUN KAIKKI RAHAT MENEE VANHOJEN VELKOJEN MAKSUUN” Nyt riittävän pitkä velkojen perinnän rauhoitustila korkeiden perimiskulujen lakkaaminen on mahdollista. Valitettavasti tämä on liian monen ulosottovelallisen arkea silloin, kun yritys on joutunut pahaan velkakierteeseen.  Ensinnäkin, kun velka siirtyy ulosottoon, tulevat mukaan korkeat perimiskulut ja viivästyskorot. Lisäksi yrityksen ongelmat […]... Lue lisää »

Varatuomari, KTM Ville Räsänen aloitti Yritysfaktan lakimiehenä 01.11.2020

2020-11-27 | Ajankohtaista

Yritysjuridiikkaa, -verotusta ja yhtiöoikeutta hyvin tunteva Ville Räsänen on nyt käytettävissä yritysten eteen tulevissa ja myös akuuteissa ongelmatilanteissa. Hän on myös käytettävissä jatkossa Yritysfaktan asiakasyritysten insolvenssi- eli maksukyvyttömyys tilanteissa.  Ville toteaakin alkaneesta yhteistoiminnasta insolvenssiasioiden hoitamisessa ”Yhdessä Yritysfaktan asiantuntijoiden kanssa muodostamme yritysten käyttöön nopean ja luotettavan tiimin palvelemaan haastavissa ja akuuteissakin yritysten ongelmatilanteissa.” ”Minulla on myös […]... Lue lisää »

Hyviä tuloksia Fakta-saneerausten avulla

2020-11-25 | Ajankohtaista

Arviolta jopa kolmannes konkurssiin haetuista yrityksistä olisi voitu pelastaa. Merkittävänä toimijana yrityssaneerausten parissa toimivassa Yritysfakta Oy:ssä on analysoitu nykyistä huomattavasti suuremman joukon talouskriisiin ajautuneita yrityksiä voitavan auttaa onnistuneesti vakautuksen avulla. On arvioitu, että jopa noin kolmas myöhemmin konkurssiin ajautunut yritys olisi voitu pelastaa. Yhtenä merkittävänä tekijänä tähän on ollut yrittäjien ja yritysjohdon kriisitilanteessa tekemien päätösten […]... Lue lisää »

Voiko saneerauksen yritykselle antamaa taloudellista hyötyä arvioida?

2020-11-24 | Blogi

Fakta malli kertoo hyötyarvion yritykselle helposti ja havainnollisesti Talousongelmissa oleva yritys joutuu jatkuvasti vastaamaan ja ”maksumieheksi” ylimääräisistä kuluista, uhkista ja haitoista, joita kunnossa ja hyvässä maksuvalmiustilassa oleva yritys ei kohtaa milloinkaan.  Kun vakavat ongelmat jatkuvat pitkään on niihin usein myös totuttu. Kun yrityksen koko talouden vakautus lopulta saa usein totaalisen muutoksen esimerkiksi sen maksuvalmiuteen, on […]... Lue lisää »

Pienen kuljetusliikkeen saneeraus

2020-11-24 | Blogi

  – Mitä tapahtui, mitä tehtiin ja mitä jäi käteen? Silloin, kun kuljetusalan yritys joutuu taloudellisiin ongelmiin, joudutaan ahtaalle.  Suuriksi huolenaiheiksi nousevat muun muassa ”kallista rahaa” olevat verovelat, ulosoton perimis- ja turvaamistoimet ja ongelmat ennakkoperintärekisterin (epr) puolella.  Usein kuljetusalan yrityksen ongelmia ovat lupaviranomaisen (ELY) valvomien liikennelupien voimassa olo sekä mahdolliset vaikeudet niiden uusinnassa. Näitä murheita […]... Lue lisää »

Useat yritykset joutuvat vuoden 2021 alkuun mennessä uhkaavan maksukyvyttömyyden tai jopa maksukyvyttömyyden tilaan

2020-11-13 | Ajankohtaista

TODENNÄKÖISTÄ ON, ETTÄ PANDEMIASTA JOHTUVIEN TALOUDELLISTEN ONGELMIEN VUOKSI USEAT YRITYKSET JOUTUVAT VUODEN 2021 ALKUUN MENNESSÄ UHKAAVAN MAKSUKYVYTTÖMYYDEN TAI JOPA MAKSUKYVYTTÖMYYDEN TILAAN – SIKSI NYT TARVITAAN YRITYSSANEERAUSTA JA SEN UUDENLAISTA NÄKEMISTÄ JA TOTEUTUSTA Konkurssiasiamies Helena Kontkasen mukaan vuoden 2020 aikana toteutetut rajoitustoimet mm. velkojen konkurssiperusteissa perinnässä tulevat vain lykkäämään konkurssien toteutumista vuoden 2021 alusta. Käytännössä tämä […]... Lue lisää »

Yrittäjien kannattaa nyt olla tarkkana – tarpeettomien konkurssien määrä on kasvukssa ja uhkaa kasvaa edelleen

2020-11-13 | Ajankohtaista

Yritysten maksukyvyttömyyttä, yrityssaneerauksia ja konkursseja tuntevien analyytikkojen mukaan erityisen huolestuttavaa on tämän vuoden 2020 keväästä alkaen yritysten ja yrittäjien itse jättämät konkurssihakemukset. Taustalla näyttää osassa tapauksista oleva valitettava ilmiö, että yrityksen omistajat eivät näytä tuntevan yrityssaneerausten yrityksille tarjoamaa suojaa ja erityisiä oikeuksia yrityksen talousongelmien yhteydessä. Tämä olosuhde johtaa tilanteeseen, jossa yritystoiminta ajetaan alas hakeutumalla itse […]... Lue lisää »

Rakennusliikkeen pankkitilin ulosmittaus voitiin keskeyttää

2020-10-15 | Blogi

Case-esimerkki 2 Lähtötilanne Ajauduttuaan taloudellisiin vaikeuksiin yhtiö kääntyi Yritysfakta Oy:n puoleen.  Suoritetun alkukartoituksen jälkeen yrityksen kriittinen taloudellinen tilanne päätettiin vakauttaa yrityssaneerauksen avulla.  Maksurästien vuoksi välittömänä uhkana oli yhtiön pankkitilille tulevien varojen ulosotto. Lisäksi uhkana oli tilillä olevien varojen ulosmittaus. Ulosoton vaatimus ”Maksajaa kielletään maksamasta ulosmitattuja varoja kenellekään muulle, kuin asianomaiselle ulosottomiehelle.  Ulosmitattua omaisuutta ei saa […]... Lue lisää »

Rakennus- ja maansiirtoyrityksen kaluston menettäminen voitiin turvata

2020-10-15 | Blogi

Case-esimerkki 1 Ulosotto / Osamaksuesineen takaisin otto ja tilitys Lähtötilanne Ajauduttuaan taloudellisiin vaikeuksiin yhtiö kääntyi Yritysfakta Oy:n puoleen.  Suoritetun alkukartoituksen jälkeen yrityksen kriittinen taloudellinen tilanne päätettiin vakauttaa yrityssaneerauksen avulla.  Maksurästien vuoksi välittömänä uhkana oli osamaksulla olleen ajoneuvokaluston takaisinotto ja tilitys ulosoton toimesta. Osamaksuvelkojan vaatimus ”Mikäli emme ole saaneet suoritustanne määräpäivään mennessä, irtisanomme rahoituksen ja ajoneuvosta […]... Lue lisää »

Tositarinaa selviytymisestä yrityksille ja yrittäjille – Terve Yritys -lehden Erikoisnumero on ilmestynyt!

2020-10-14 | Blogi

Lehti sisältää tosikertomuksia yrityksistä, jotka ovat selviytyneet vaikeasta taloudellisesta tilanteestaan.  Aihepiiri on erityisen mielenkiintoinen kaikille yrittäjille sekä yritysten kanssa tekemisissä oleville.  Ja ainahan voi myös toisten tekemistä virheistä oppia!  Lisäksi lehti sisältää hyödyllisiä asiantuntija-artikkeleita. Erikoisnumero sisältää mm. seuraavia artikkeleita Kovaa työtä ja hyviä tuotantopäälliköitä – Pintakäsittely-yrityksen tie saneeraukseen Ennakkoperintärekisteri voidaan säilyttää ja saada takaisin saneerauksessa […]... Lue lisää »

Vanhemmat artikkelit

Yritysfakta auttaa, ota yhteyttä!

Tarvitsetko apua tai onko Sinulla kysyttävää? Täytä alla oleva lomake ja otamme Sinuun yhteyttä.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.