Yrityssaneeraus kaiken kokoisille ja kaikilta tomialoilta oleville yrityksille

Yrityssaneeraus voi tulla kysymykseen kaiken kokoisille ja miltä toimialalta tahansa olevaan yritykseen. Myöskään velkojen määrä tai yritysmuoto ei aseta sille rajoituksia.

Ota yhteyttä
45+

Vuotta kokemusta

3000+

Toteutettua yritys­saneerausta

83%

Hyväksyttyä saneeraus­hakemusta tuomio­istuimissa

Yrityssaneerauksen tarkoitus on turvata yrityksen toiminta ja tervehdyttää se

Näissä tilanteissa tarvitaan yrityssaneerausta:

Yritys on vakavissa taloudellisissa ongelmissa.

 

Yritys on ajautumassa konkurssiin.

 

Lisäksi yrityssaneerauksen / velkasaneerauksen avulla voidaan myös:

  • Saada nopeasti yrityksen Käyttöpääomatarve täytetyksi yrityssaneeraukseen automaattisesti liittyvän ns. Käyttöpääomavaikutuksen ansiosta ilman ulkoisen muun velan ottamista
  • Yhdistää yritykseesi esim. toinen yritys tai yrityksesi voidaan yhdistää osaksi toista yritystä (Sulautuminen) tai se voidaan jakaa kahdeksi eri yritykseksi (Jakautuminen)
  • Saattaa yritys myyntikuntoon esim. mahdollista Yrityskauppaa, Sukupolven vaihdosta tai ennen mahdollisen Uuden osakkaan liittymistä yritykseen
  • Vapauttaa yrityksesi nopeasti haitallisista tai tarpeettomiksi käyneistä Sopimuksista
  • Parantaa uuden Luoton saannin mahdollisuuksia heti saneeraushakemuksen hyväksymisen jälkeen yrityssaneerausmenettelyyn automaattisesti liittyvän etuoikeussuojan avulla (YSL 32 §)
  • Muuttaa Yritysmuotoa esim. verotuksen kannalta edullisemmaksi

Kysy lisää yrityssaneerauksesta

Lupauksemme asiakkaille

Me olemme kulkeneet yrityssaneerauslain alkumetreiltä tähän päivään. Olemme tehneet tuhansia yrityssaneerauksia käytännössä kaikilta mahdollisilta toimialoilta. Hakemuksemme menevät läpi tuomioistuimessa paljon keskiarvoa useammin. Käsittelemiemme tapausten määrät ja ennen kaikkea onnistumiset ovat omaa luokkaansa.

Mikko Tusa,
Yrityskonsultti, neuvottelija, toimitusjohtaja
p. 010 328 4811 / mikko.tusa@yritysfakta.fi

Näin yrityssaneeraus etenee

1.

Tilannekartoitus

Prosessi alkaa maksuttomalla ja sitoumuksettomalla Tilannekartoituksella.

2.

Saneeraushakemuksen valmistuttua se voidaan saattaa vireille

Hakemus jätetään yrityksen kotipaikan mukaan määräytyvälle tuomioistuimelle.

3.

Saneerausmenettelyn alkaminen

Kun hakemus hyväksytään, alkaa saneerausmenettelyvaihe.

4.

Saneerausohjelma

Kun saneerausohjelma vahvistetaan, saneerausmenettely päättyy.

Olemme kiinteästi mukana toimeksiannon aikana asiakkaan kanssa, joka saa meiltä käyttöönsä työmme valmistuttua laadukkaan yrityssaneeraushakemuksen kaikkine liitteineen.

Ota yhteys neuvontaamme, niin katsomme yrityksesi tilannetta yhdessä!

Miksi Yritysfakta?

Arvomme ovat yrittäjää ja yrittäjyyttä tukevia. Luotettava palvelumme on aidosti yrityksen ongelmiin paneutuvaa, nopeaa ja asiantuntevaa.

Työmme tulokset ovat olleet jo vuosia maan keskiarvojen yläpuolella. Tavoiteenamme on aina terve yritys. Pysyvä tervehtyminen asiakasyritysten taloudessa on toimintamme keskeisin tavoite.

Osaamisemme ja kokemuksemme yritystoiminnan tervehdyttämisestä on tehnyt meistä vuosikymmenien saatossa merkittävän yritystalouden vakauttajan. Asiakkainamme on ollut niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä lähes kaikilta toimialoilta. Kaiken kaikkiaan olemme hoitaneet tuhansia yrityksiä.

Mitä tarkoittaa yrityssaneeraus?

Takavuosina, kun yritykseen tuli saneeraaja, se tarkoitti potkuja työntekijöille. Termistä useilla oleva negatiivinen mielikuva varmaan liittyy tähän.

Yrityssaneerauksessa yritykselle luodaan sellaiset olosuhteet, että se kykenee suoriutumaan veloistaan järkevässä nollakorkoisessa maksuohjelmassa, missä kaikki perintäkulut ja viivästysmaksut on poistettu.

Moni ymmärtää yrityssaneerauksen velkajärjestelynä, jota se lopputulemaltaan usein onkin. Siitä siis usein kuultu sanamuoto velkasaneeraus on saanut alkunsa. Puhumme usein yrityksen terveydenhuollosta, joka lienee paras ilmaisu. Kun yrittäjä on luonut yrityksen, joka työllistää vaikkapa viisi ihmistä, sen takana on valtava työ, jonka arvon me ymmärrämme. Ja hyvin usein saamme yhdessä tarinan jatkumaan.

Miten Yritysfakta hinnoittelee palvelunsa?

Karrikoiden voidaan sanoa, että meidän kanssa toimiminen maksaa itsensä takaisin. Kartoitamme asiakkaan tilanteen aina ilmaiseksi ja sen jälkeen päätät haluatko jatkaa meidän ohjauksessa.

Usein jo ensimmäinen puhelu auttaa yrittäjää henkisesti eteenpäin. Palvelu on hinnoiteltu etukäteen, eikä sen suhteen tule yllätyksiä.

Katso alta usein kysytyt kysymykset!

Usein kysyttyä yrityssaneerauksesta FAQ

Voiko yrityssaneerausta hakea enää siinä vaiheessa, kun yritykselle on jo tullut konkurssiuhkainen maksukehotus tai konkurssihakemus?

Kyllä, yritys voi hakea saneerausta vaikka se olisi jo saanut konkurssiuhkaisen maksukehotuksen tai varsinaisen konkurssihakemuksen, jolloin riittää, että saneeraushakemus jätetään ennen yrityksen konkurssiin asettamista.

Voiko saneeraukseen hakeutumisen kustannukset maksaa erissä?

Kyllä voi maksaa erissä – Yritysfaktan kanssa voi aina sopia hakeutumisen kustannukset kahdessa tai useammassa erässä.

Voiko saneerauksen hakeutumisen kustannukset maksaa joku muukin, kuin velallisyritys?

Kyllä voi, mikään ei estä, että saneeraukseen hakeutumisen maksaa joku muu, kuin velallisyritys itse eli maksajana voi olla yrittäjän toinen yritys, joku yksityishenkilö jne.

Pitääkö yrityksen tiedottaa kaikille sidosryhmilleen sen ollessa hakeutumassa yrityssaneeraukseen?

Ei tarvitse ilmoittaa, ellei yritys itse halua tiedottaa asiasta ja muutoin Yritysfakta hoitaa kaikki saneeraukseen hakeutumisessa tarvittavan asioinnin eri viranomaisten, velkojien sekä muiden tahojen kanssa ja Yritysfakta voi auttaa esim. mahdollisen tiedotteen laatimisessa, mikäli yritys itse haluaa asiasta tiedottaa.

Miten nopeasti konkurssiuhka ja erilaiset velkojien perimistoimet saadaan pysäytettyä hakeuduttaessa yrityssaneeraukseen?

Mikäli kaikki velallisyrityksen tiedot on Yritysfaktan käytettävissä, voidaan erilaiset perimistoimet sekä mahdollinen konkurssihakemuskin saada pysähtymään jo noin 1-2 viikon kuluessa.

Voidaanko yrityksen erilaiset sopimukset kuten leasing-, osamaksu- tai vuokrasopimukset pitää voimassa saneeraukseen hakeuduttaessa?

Kyllä, yritys voi pitää voimassa kaikki sille tarpeelliset sopimukset ja niiden voimassa pysyminen voidaan turvata saneerauksen yhteydessä.

Voiko yrityksen toimintaa jatkaa suunnilleen normaaliin tapaan yrityksen hakeuduttua yrityssaneeraukseen?

Kyllä voi ja itseasiassa se on jopa erittäin suotavaa, että yritys jatkaa normaalia liiketoimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla, yrityssaneeraus tähtääkin yrityksen tervehtymiseen ja hyvinvointiin jatkossa.

Voiko yritys ottaa uutta luottoa sen ollessa saneerausmenettelyssä?

Jos yritys saa uutta luottoa, sen myöntäjä saa yrityssaneerauslakiin perustuvan etuoikeussuojan, mikä on rinnastettavissa eräänlaiseksi velan vakuudeksi.

Voiko yrityksen omistaja ja johto jatkaa työskentelyään yrityksen hakeuduttua yrityssaneeraukseen?

Kyllä, yrityksen omistaja ja johto voi jatkaa työskentelyään yrityksessä parhaalla mahdollisella tavalla, mikä myös on jopa suotavaa.

Voiko yritys myydä palveluja ja tuotteita normaalisti sen hakeuduttua yrityssaneeraukseen?

Kyllä, yritys voi myydä palvelujaan ja tuotteitaan täysin normaaliin tapaan parhaalla mahdollisella tavalla

Voiko yritys tilata palveluja ja tuotteita normaalisti sen hakeuduttua yrityssaneeraukseen?

Kyllä, yritys voi ostaa palveluja ja tarvitsemiaan tuotteita liiketoimintaansa varten entiseen tapaan ja saneeraukseen liittyvä vanhojen velkojen maksu- ja perintäkielto tulee jatkossa helpottamaan myös yrityksen kassatilannetta.

Saadaanko tilaajavastuuasiat saneerauksen yhteydessä kuntoon?

Kyllä saadaan kuntoon saneerauksen yhteydessä samoin kuin mahdollisesti yrityksen verovelkojen vuoksi mahdollisesti menettämä ennakkoperintärekisterin merkintä saadaan takaisin voimaan saneerauksen yhteydessä.

Yritysfakta Oy
Vanajantie 10 A
13110 Hämeenlinna, Finland

Puhelin: 044 769 5534
Sähköposti: yritysfakta@yritysfakta.fi

Verkkolaskuosoite

Operaattori: 003708599126 (OpenText)
OVT-tunnus: 003704987287

Copyright © 2024 Yritysfakta Oy