Konkurssiongelmien ratkaisu

Yritysfakta Oy on johtava yrityssaneerauksia käynnistävä toimija. Olemme olleet mukana jo 90-luvun alusta kehittämässä yrityssaneerausprosessia maahamme osallistuen mm. sitä koskevan lakihankkeen toteuttamiseen.

Ota yhteyttä
45+

Vuotta kokemusta

3000+

Toteutettua yritys­saneerausta

83%

Hyväksyttyä saneeraus­hakemusta tuomio­istuimissa

Konkurssihakemus – Miten toimia konkurssiuhan alla?

Yritysfaktan toimitusjohtaja Mikko Tusa vastaa yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin, kun taloudelliset ongelmat joko itsellä tai asiakkaalla alkavat kasaantua. Onko konkurssihakemus vältettävissä? Vaikeista tilanteista on useimmiten ulospääsy, jossa Yritysfakta auttaa. Peli ei ole pelattu, jos esimerkiksi verottaja hakee konkurssiin.

Konkurssiuhkainen maksukehotus pöydällä. Kuinka asia kannattaa rationaalisesti hoitaa?

Konkurssiasioissa ohje numero yksi on: toimi nopeasti. Tilanteesta riippuen voi yritys olla nurin jopa parissa viikossa. Ei siis pidä jäädä odottelemaan, vaan tarttua toimeen heti ja ottaa rohkeasti yhteyttä meihin. Selvitämme nopeasti, voidaanko konkurssi välttää yrityssaneerauksella. On monia mahdollisuuksia saada yritys taas kestävälle pohjalle. Usein tilanne ei ole niin synkkä, miltä se saattaa vaikuttaa. Joskus taustalla on enemmänkin uupumusta ja näköalattomuutta. Tarvitaan siis ulkopuolisen näkökulmaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää konkurssiasioista

Lupauksemme asiakkaille

Me olemme kulkeneet yrityssaneerauslain alkumetreiltä tähän päivään. Olemme tehneet tuhansia yrityssaneerauksia käytännössä kaikilta mahdollisilta toimialoilta. Hakemuksemme menevät läpi tuomioistuimessa paljon keskiarvoa useammin. Käsittelemiemme tapausten määrät ja ennen kaikkea onnistumiset ovat omaa luokkaansa.

Mikko Tusa,
Yrityskonsultti, neuvottelija, toimitusjohtaja
p. 010 328 4811 / mikko.tusa@yritysfakta.fi

Miksi Yritysfakta?

Arvomme ovat yrittäjää ja yrittäjyyttä tukevia. Luotettava palvelumme on aidosti yrityksen ongelmiin paneutuvaa, nopeaa ja asiantuntevaa.

Työmme tulokset ovat olleet jo vuosia maan keskiarvojen yläpuolella. Tavoiteenamme on aina terve yritys. Pysyvä tervehtyminen asiakasyritysten taloudessa on toimintamme keskeisin tavoite.

Osaamisemme ja kokemuksemme yritystoiminnan tervehdyttämisestä on tehnyt meistä vuosikymmenien saatossa merkittävän yritystalouden vakauttajan. Asiakkainamme on ollut niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä lähes kaikilta toimialoilta. Kaiken kaikkiaan olemme hoitaneet tuhansia yrityksiä.

Lue lisää Konkurssista

Kannattaako velallisen olla yhteydessä velkojaan, jotta saataisiin aikaan maksusuunnitelma ja näin vältettäisiin konkurssi?

Toki se on mahdollista, mutta näissä tilanteissa velkojan vaatimukset maksujen osalta ovat usein kohtuuttomia ja se ei lopulta ole kenenkään etu. Paniikkipäätökset ja epärealistiset odotukset eivät ole ratkaisu. Meidän kanssa toimiminen on hieman sama asia kuin kävisit lääkärillä ja jo ensimmäisen keskustelun aikana tehdään karkea hoitoarvio. Tämän jälkeen voidaan tehdä tarkempi analyysi ja esittää mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Mikä on Yritysfaktan rooli kuviossa, jossa vastapuolina ovat velallinen ja velkoja?

Me saamme asiat rauhoittumaan usein henkisellä puolella jo ensimmäisen puhelun aikana, kun yrittäjä ymmärtää, että tukala tilanne saadaan pysäytettyä. Eikä vain henkisellä puolella, vaan ihan liiketaloudellisesti. Kun me astumme kuvioon, yrittäjä itse saa vedettyä happea ja saa lisäaikaa järjestellä asioita meidän ohjauksessa.

Mitä nämä keinot ovat käytännössä?

Käytännössä voidaan saada aikaan vuoden mittainen rauhoitustila, jolloin velat saadaan jäähylle ja tietyissä tapauksissa jopa lopulta puolitettua. Ulosotto voidaan pysäyttää, saadaan perintäsuojat ja vuoden liikevaihto jää yrityksen käyttöön. Se korjaa maksuvalmiuden. Me teemme asiakkaillemme saneeraushyötylaskelman kaksiosaisena viisivuotislaskelmana, jonka ensimmäisen osan olettamus on se, ettei yritys tekisi tilanteelleen mitään. Toisessa osassa laskemme kuinka kuvio sujuisi meidän ohjauksessa elvyttämällä yritys terveelle pohjalle.

Mitä eroa on käytännössä tilanteilla, joissa velkoja tekee konkurssihakemuksen tai yrittäjä tekee sen itse?

Jos velkoja tekee konkurssihakemuksen, velallinen voi vastustaa sitä juridisesti tai saattaa vireille saneerauksen.

Minkä neuvon antaisit tässä velkojalle?

Ensinnäkin velkojan on syytä muistaa, että jos asiakas jää henkiin, se ostaa tavaraa ja palveluita tulevinakin vuosina. Velkojalle ei välttämättä tule luottotappiota ja se saa uusille laskuillensa etuoikeussuojan. Tilanne, jossa kaikki voittavat. Velkojilla on toisinaan tunteet pinnassa johtuen tietämättömyydestä. Me tarjoamme asiantuntemusta ja ratkaisuja joka suuntaan.

Onko konkurssihakemus järkevä perintäkeinona?

No ei, perintäkeinona konkurssihakemus on itse asiassa melko huono. Konkurssihakemus vain tuhoaa kohdeyrityksen toimintakyvyn. Siellä on seuraavassa hetkessä jono muita velkojia ja kassa tyhjä. Velkojalle velallisen yrityssaneeraus Suomessa on pääosassa tapauksia taloudellisesti paljon kannattavampi ratkaisu kuin konkurssi monesta eri syystä. Soitto meille ja kerromme lisää miksi.

Mitä velallisen tulisi muistaa, että asiat hoituisivat mahdollisimman tehokkaasti ja konkurssista voisi saada oppia?

Ongelmiin pitää reagoida ajoissa, eikä jatkaa puolihirressä. Moni konkurssin tehnyt on katunut sitä, koska jälkeenpäin on ilmennyt asioita, joilla yritys ja työpaikat olisi saatu pelastettua. Me olemme juuri se ratkaiseva lenkki.

Konkurssista on pitkään puhuttu uuden alkuna, mutta kuinka sitkeästi häpeäleima oikeasti elää 2020-luvulla?

Vapaaehtoinen konkurssi on nykyisin hyväksytty epäonnistuminen. Ja hyvä niin. Tosin seuraavan yrityksen perustaminen on hankalampaa, kuten pankkiasiat ja Verohallinnon rekistereihin pääsy seuraavan yrityksen kanssa. Me ilmoitamme aina asiakkaalle, jos näemme, että konkurssi on meidän mielestä lopulta paras ratkaisu. Usein kuitenkin loppuun ajettu yrittäjä ei huomaa vaihtoehtoja, joita usein on olemassa.

Yritysfakta Oy
Vanajantie 10 A
13110 Hämeenlinna, Finland

Puhelin: 044 769 5534
Sähköposti: yritysfakta@yritysfakta.fi

Verkkolaskuosoite

Operaattori: 003708599126 (OpenText)
OVT-tunnus: 003704987287

Copyright © 2024 Yritysfakta Oy